Klanttevredenheidsscore 4,9 / 5 Google Review   • Gratis intakegesprek    • Deskundig en eerlijk advies    • Hoogwaardige Botulinetoxine    • Ervaren medische arts    • Dé Botoxspecialist van Den Haag

Wist u dit over Botox?

Interessante Feitjes over Botox

Botox, officieel bekend als Botulinumtoxine, heeft een fascinerende geschiedenis en een breed scala aan toepassingen die veel verder gaan dan alleen cosmetische verbeteringen. Hier zijn enkele leuke en interessante feitjes over Botox die uw kijk op deze populaire behandeling wellicht veranderen!

1. Botox werd oorspronkelijk gebruikt voor oogproblemen.

Het allereerste medische gebruik van Botox was voor de behandeling van strabismus, een aandoening waarbij de ogen niet correct uitgelijnd zijn, in de jaren ’70. Het vermogen om spieren te ontspannen maakte het een effectieve behandeling voor deze en andere spiergerelateerde aandoeningen.

2. Botox is een van de meest onderzochte medicijnen ter wereld.

Met meer dan 2.500 wetenschappelijke studies en 20 verschillende medische toepassingen goedgekeurd door de FDA, behoort Botox tot een van de meest uitgebreid bestudeerde behandelmethoden in de medische wereld.

3. Het kan helpen bij chronische migraine.

In 2010 keurde de FDA Botox goed als een preventieve behandeling voor chronische migraine. Patiënten die lijden aan frequente migrainehoofdpijn kunnen verlichting vinden met regelmatige Botox-injecties.

4. Botox komt van een bacterie.

Botox wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. In de natuur kan deze bacterie botulisme veroorzaken, maar in kleine, gecontroleerde doses wordt het een krachtig middel voor medische en cosmetische behandelingen.

5. De cosmetische toepassingen werden bij toeval ontdekt.

Drs. Jean en Alastair Carruthers ontdekten de cosmetische voordelen van Botox in de jaren ’80 toen zij het gebruikten om oogspasmen te behandelen en merkten dat het ook de fijne lijntjes rond de ogen van hun patiënten verminderde.

6. Botox kan meer dan alleen rimpels behandelen.

Naast het gladstrijken van rimpels, wordt Botox gebruikt voor het behandelen van overmatig zweten (hyperhidrose), spierspasmen, bepaalde blaas- en darmstoornissen, en zelfs kaakspanning of bruxisme.

7. Het effect is tijdelijk.

De resultaten van een Botox behandeling duren gemiddeld 3 tot 6 maanden. Naarmate de spieren langzaam hun activiteit hervatten, kunnen rimpels en lijnen terugkeren, wat periodieke behandelingen nodig maakt.

8 .Botox is de meest populaire cosmetische behandeling wereldwijd.

Met miljoenen behandelingen die jaarlijks worden uitgevoerd, blijft Botox de meest gekozen niet-chirurgische cosmetische procedure wereldwijd.

9. Kleinste doses, groot effect.

Botox wordt gebruikt in extreem kleine doses voor cosmetische behandelingen. Het is een krachtig middel waarbij een klein beetje een lange weg gaat in het verbeteren van iemands uiterlijk of medische toestand.

10. Botox feestjes, liever niet.

Botox feestjes zijn populair geworden als een sociale manier om cosmetische behandelingen te ontvangen.Het altijd aan te raden is om behandelingen te ontvangen van een gekwalificeerde arts in een medische omgeving.

 

Botox blijft een intrigerende en veelzijdige behandeling met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Bij Beauty Clinic Nederland streven we ernaar om onze cliënten te voorzien van de hoogste kwaliteit zorg, met behulp van Botox om zowel esthetische doelen als medische aandoeningen effectief te behandelen. Ontdek vandaag nog de mogelijkheden!


Brought to you by